söndag 28 mars 2010

Alezandraa

Xi Jinping möter idealsvensken.

Välkommen till Sverige! Här syns ett handslag mellan Kinas vicepresident Xi Jinping och Ann-Christin Bäckström, hustru till Västra Götalands landshövding Lars.
Mr. Jinping är här i landet för att skriva under några affärskontrakt som antagligen rör Geely-affären. När han sedan har lite fritid så blir det en lunch med kungen och firande av en 60-årig diplomatförbindelse mellan Svea Rike och Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó. Xi kommer att springa omkring med ett fett leende på sina läppar under hela den korta tiden som han är här men det är inte för att han gillar blondiner så extremt mycket, utan för att han ständigt blir behandlad som påvens chef.

De svenska kostymnissarna har nämligen kommit underfund med att om de slickar lite här och lite där så kanske, bara kanske, de tjänar några ören extra. För vad förlorar de om det inte blir ett rent nöje för vicepresidenten att komma till det isbjörnsfyllda landet Sverige? Kontrakt och framtida samarbeten, arbetstillfällen som förr eller senare kommer att flyttas ner till Kina för att det är billigare. Ah, just det! Ryktet om att Sverige är ett öppet land som inte backar för vidriga affärer med totalitära statsmakter, det får man inte glömma!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar